За Ukom

Одржување на независностаМаксимизирање на безбедноста

Независните помагала за живеење и производите за помош на стари лица на Ukom помагаат да се одржи независноста и да се зголеми безбедноста, истовремено намалувајќи го дневниот обем на работа на старателите.

Нашите производи им помагаат на оние кои страдаат од проблеми со подвижноста поради напредната возраст, несреќа или инвалидитет да ја задржат својата независност и да ја максимизираат својата безбедност кога се сами дома.

ПРОИЗВОДИ

ИСТРАЖУВАЊЕ

ПРОИЗВОДИ

 • Лифт за тоалет

  WC-лифтот Ukom е најдоверливиот и сигурен лифт за тоалет за домот и за здравствените установи.Со капацитет за подигнување до 300 фунти, овие лифтови можат да примат речиси секој корисник со големина.Тоа помага да се врати независноста, да се подобри квалитетот на животот и да се ужива во душевен мир.
  Лифт за тоалет
 • Прилагодлив мијалник за пристап до инвалидска количка

  Пристапниот мијалник е совршен за секој кој сака да постигне најдобро ниво на хигиена и независност.Совршен е за деца, кои често имаат проблем да стигнат до традиционалните мијалници, како и за средовечни и постари лица и лица со телесен инвалидитет.Мијалникот може да се прилагоди на различни висини, така што секој може удобно да го користи.
  Прилагодлив мијалник за пристап до инвалидска количка
 • Помош за кревање на седиштата

  Подигнувањето за помош на седиштето е совршено за секој на кој му е потребна мала помош за да стане од седечка положба.Со радијанот за подигнување од 35° и прилагодлив подигнување, може да се користи во секоја сцена.Без разлика дали сте постари, бремени, инвалиди или повредени, кревачот за помош на седиштето може да ви помогне лесно да станете.
  Помош за кревање на седиштата
 • Домашен корисник

  Лесен за користење тоалет лифт кој може да се инсталира во секој тоалет за неколку минути.

  Лифтот за тоалет е лесна за употреба алатка која може да се инсталира во секој тоалет за неколку минути.Совршен е за оние кои страдаат од невромускулна состојба, тежок артритис или за постари возрасни лица кои сакаат безбедно да стареат во својот дом.

  Домашен корисник
 • Социјални услуги

  Овозможува полесно и побезбедно за старателите да им помагаат на пациентите во тоалетот.

  Решенијата за пренос на лифт во тоалет ја зголемуваат безбедноста на старателите и пациентите со намалување на ризикот од паѓање и елиминирање на потребата од кревање пациенти.Оваа опрема работи покрај креветот или во бањите на објектот, што го прави полесно и побезбедно за старателите да им помагаат на пациентите во тоалетот.

  Социјални услуги
 • Професионални терапевти

  Давање слобода на лицата со посебни потреби да го живеат животот по свои услови.

  Лифтот за тоалет е критична алатка за професионални терапевти кои сакаат да им помогнат на лицата со посебни потреби да ја задржат својата независност.Лифтот за тоалетот им помага на овие луѓе самостојно да ја користат бањата, за да можат да продолжат да учествуваат во активности и да го живеат животот по свои услови.

  Професионални терапевти

Што зборуваат луѓе

 • Робин
  Робин
  Ukom Toilet Lift е одлична иновација и ќе ги отстрани потенцијалните несреќи од оние поврзани со стандардните тоалети
 • Павле
  Павле
  Тоалетниот лифт Ukom е популарен избор за нашите клиенти и дилери.Има елегантен, модерен изглед кој е многу подобар од кој било од другите лифтови што се продаваат во ОК.Ќе организираме многу демонстрации за да покажеме колку е лесно да се користи.
 • Алан
  Алан
  Лифтот за тоалет Ukom е производ кој го менува животот и ја врати способноста на мајка ми да се носи во тоалет и да остане подолго во својот дом.Ви благодариме за неверојатен производ!
 • Мирела
  Мирела
  Овој производ би го препорачал на сите кои страдаат од болки во колената.Таа стана моето омилено решение за помош во бањата.И нивната услуга за клиенти е многу разбирлива и подготвена да работи со мене.Ви благодарам многу!
 • Капри
  Капри
  Повеќе не ми треба ограда при тоалетот и можам да го приспособам аголот на подигачот на тоалетот по мој вкус.Иако мојата нарачка беше завршена, службата за корисници сè уште го следи мојот случај и ми дава многу совети, што навистина го ценам.